Ανοιξιάτικο φακόρυζο

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

35 λεπτά

Μερίδες

4

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φακές
  • 200 γρ ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό) ή κινόα ή κάποιο άλλο ζυμαρικό/δημητριακό
  • ντοματίνια
  • τριμμένο καρότο
  • ξερό κρεμμύδι
  • αγγουράκια τουρσί
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν. Το ίδιο κάνουμε και για το ρύζι, σε άλλο μπολ βέβαια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο λιγότερος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος μαγειρέματος.
  2. Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες (εμένα μου παίρνει γύρω στα 20 λεπτά), τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (εμένα μου παίρνει γύρω στα 30- 35 λεπτά) και όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φακές.
  4. Ψιλοκόβουμε αγγουράκια τουρσί, ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

  5. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού.