Κιντέας
Κιντέας
Χρόνος Προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες
4-5
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό κορυφές από τσουκνίδες.
- 5 κουταλιές αλεύρι σιταρένιο.
- 5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο.
- ½ κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο.
- 3 ποτήρια νερό.
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε τις τσουκνίδες και τις βράζουμε σε νερό που κοχλάζει, ώσπου να λιώσουν.
- Κατόπιν τις στραγγίζουμε πολύ καλά και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Αμέσως τοποθετούμε σε κατσαρόλα τις τσουκνίδες και τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανάλογο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία, σε σιγανή θερμοκρασία. Αφού ρίξουμε το νερό που κρατήσαμε, αρχίζουμε ν’ ανακατεύουμε (με ξύλινο κουτάλι) το μείγμα, έως ότου γίνει σαν κρέμα.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο δυόσμο.
Ο καθένας στο πιάτο του μπορεί να προσθέσει όσο περισσότερο πιπέρι ή δυόσμο επιθυμεί.