Κιντέας

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

4-5

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό κορυφές από τσουκνίδες.
  • 5 κουταλιές αλεύρι σιταρένιο.
  • 5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο.
  • ½ κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • 3 ποτήρια νερό.
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε τις τσουκνίδες και τις βράζουμε σε νερό που κοχλάζει, ώσπου να λιώσουν.
  2. Κατόπιν τις στραγγίζουμε πολύ καλά και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Αμέσως τοποθετούμε σε κατσαρόλα τις τσουκνίδες και τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανάλογο αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία, σε σιγανή θερμοκρασία. Αφού ρίξουμε το νερό που κρατήσαμε, αρχίζουμε ν’ ανακατεύουμε (με ξύλινο κουτάλι) το μείγμα, έως ότου γίνει σαν κρέμα.
  5. Αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο δυόσμο.

Ο καθένας στο πιάτο του μπορεί να προσθέσει όσο περισσότερο πιπέρι ή δυόσμο επιθυμεί.