Οσπριάδα

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

1 ώρα

Μερίδες

4

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ διαφορετικά όσπρια (φακές κόκκινες, καφέ, μαύρες, ροβίτσα, ρεβίθια, φάβα, φασόλια μικρά, κόκκινα, άσπρα, μαύρα)
  • 1 μικρό φλιτζάνι ρύζι μαύρο ή καστανό
  • 350 γρ ντοματάκια cherry κομμένα στα τέσσερα
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες (κίτρινη, πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • 2 κσ κάπαρη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

για το dressing:

  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κγ μουστάρδα dijon
  • αλάτι 
  • πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Από την προηγούμενη μέρα. Μουλιάζουμε τα όσπρια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μείνουν στο νερό όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα όσπρια σε μία κατσαρόλα με νερό για 45 λεπτά περίπου ή και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί. Σε ένα χωριστό κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι.
  3.  Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό.
  4. Στραγγίζουμε τα όσπρια και το ρύζι μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα μας υλικά. Προσθέτουμε το dressing μας και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.