Πλιγούρι με μανιτάρια
Πλιγούρι με μανιτάρια
Χρόνος Προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες
3
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 φλιτζ. πλιγούρι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
- 5-6 φλιτζ. ζεστό νερό
- 1 κύβος ζωμού κρέατος ή λαχανικών (προαιρετικά)
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄ να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε το ζεστό νερό (σκέτο ή έχοντας διαλύσει μέσα τον κύβο).
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (αν χρησιμοποιήσουμε κύβο, καλό είναι να παραλείψουμε το αλάτι).
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει σπειρωτό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε το μαϊντανό.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε με τυρί τριμμένο ή με στραγγιστό γιαούρτι.