Τραχανότο με φέτα
Τραχανότο με φέτα

Χρόνος Προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10 λεπτά
Μερίδες
2-4
ΥΛΙΚΑ
- 110 γρ. τραχανά, ξινό
- 450 ml ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή
φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να βράσει για
περίπου 5 λεπτά. - Μόλις βράσει ο ζωμός, αδειάζουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5-6 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
- Τέλος, σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με τυρί φέτα και λίγο ελαιόλαδο.