Τραχανότο με φέτα

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

Μερίδες

2-4

ΥΛΙΚΑ

  • 110 γρ. τραχανά, ξινό
  • 450 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή
    φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να βράσει για
    περίπου 5 λεπτά.
  2. Μόλις βράσει ο ζωμός, αδειάζουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5-6 λεπτά.
  3. Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  5. Τέλος, σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με τυρί φέτα και λίγο ελαιόλαδο.