Μανιταρόσουπα βελουτέ με γιαούρτι

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

3-4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου
  • ζωμός κότας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • αλάτι πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Σκεπάζουμε τα μανιτάρια με ζωμό κότας και βράζουμε για 25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  3. Αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ με λίγα-λίγα από τα ζουμιά τους ώσπου να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
  4. Αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι  και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με μερικά ολόκληρα μανιτάρια που δεν έχουμε πολτοποιήσει και εάν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένη φρέσκια αρμπαρόριζα για επιπλέον άρωμα και γεύση.